Много хора, които летят често, смятат, че за пилота няма

...
 Много хора, които летят често, смятат, че за пилота няма
Коментари Харесай

Това, което не е добре да знаете при нощен полет

 Много хора, които летят постоянно, считат, че за водача няма значение дали е ден или нощ, когато става дума за приземяване. Не е по този начин!

Пилотът Марк Ванхоенакер, в книгата си „ Как да приземим аероплан “, споделя какъв брой е комплицирано да се реализира приземяване в късните часове на денонощието, написа Express UK.

Повечето от нас считат, че летищата са добре осветени. Това е по този начин, в случай че става дума за постройките на терминалите, споделя Ванхоенакер.

В същото време пистите са зле осветени, което значи, че при кацане, изключително в огромни градове, се постанова да се търси най-тъмното място на земята.

Основно при кацане през нощта водачите се ориентират по летните принадлежности, навигационните сензори и сензорите за време. На външната страна на самолета са ситуирани няколко лампички, които оказват помощ в приземяването.Служителят от авиационната работа по сигурност Саран Удаякумар също разкрива една загадка. Тя е обвързвана с молбата към пасажерите да вдигнат щорите на илюминаторите по време на политане и кацане.

Оказва се, че това не е незначителна молба. Пътниците са любопитни и обичат да гледат какво се случва на открито. По този метод те служат като спомагателни очи за водачите – в случай че видят нещо нетипично, те незабавно ще сигнализират за това.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР